Journalist

Met meer dan dertig jaar ‘op de teller’ als journalist, durf ik mezelf gerust ervaren te noemen. En wel met alle mogelijke media. 

Ik ben afgestudeerd op radio, maar werkte ook voor tv, tijdschrift, kabelkrant en vooral voor dagblad, vakblad en online media. Zoek je een redacteur, eindredacteur of hoofdredacteur? Iemand die vlot en foutloos Nederlands schrijft en met even veel plezier blogs, nieuwsberichten en interviews als achtergrondverhalen, white papers en case studies maakt? Of een radiouitzending, video of webinar voor je produceert en/of presenteert? Je hebt me gevonden!

Kranten

Het zag er al vroeg naar uit, dat ik iets met taal zou gaan doen. Zodra ik voldoende woorden had leren schrijven, begon ik verhalen op papier te zetten. Samen met mijn jongste zus maakte ik ‘kranten’. Niet veel later schreef ik teksten voor de schoolkrant, de dorpskrant en het blad van de zwemvereniging. In 1990 had ik een primeur te pakken: mijn eerste artikel in een landelijke krant. In de jongerenkrant Primeur om precies te zijn. Het verbaasde dan ook niemand dat ik na de havo naar de School voor Journalistiek ging. Daar kreeg ik een brede opleiding. Ik leerde schrijven voor krant en tijdschrift, maar ook radio- en televisiemaken. Tijdens mijn studie werkte ik mee aan het praatradioprogramma Roodgloeiend van de VARA. Dat vond ik toch echt stukken leuker dan patat bakken in de snackbar, wat ik daarvoor deed. 

Van sport via ict naar geboortezorg

Na mijn studie werkte ik eerst een aantal jaren als (sport)redacteur voor algemene nieuwsmedia. In 2002 stapte ik over naar de ict-journalistiek. Ik begon als verslaggever en plaatsvervangend eindredacteur in vaste dienst bij CRN, wat staat voor Computer Reseller News. In 2005 vertrok ik daar omdat ik mijn horizon wilde verbreden. Even dacht ik erover om iets heel anders te gaan doen, maar ik koos toch uit volle overtuiging opnieuw voor de journalistiek. Ik bleef interviews en achtergrondverhalen schrijven voor CRN, maar kreeg ook Computable en Automatiseringgids als opdrachtgever. Daarnaast schreef ik voor Management Team en de Vastgoedbeheerder over financiële instellingen, vastgoedbeheer en duurzaamheid en was ik producer voor een programma van RTL Z. Momenteel schrijf ik vooral over de geboortezorg. Ik ben tijdelijk hoofdredacteur geweest bij het vakblad Nataal en schrijf daarvoor nu nog als freelance redacteur. Dat is nog eens andere (moeder)koek!

Inclusiviteit

Diversiteit en inclusiviteit zijn belangrijke thema’s voor mij. Daarom schrijf ik mijn teksten zo veel mogelijk genderneutraal en op B1-niveau. Op die manier kan iedereen zich aangesproken voelen. 

Wil je voorbeelden zien van dit soort teksten of heb je een andere vraag? 

Mail me dan via red@teamhz.nl

Scroll naar boven